Impressies editie 2018

dag 4

Donderdag alweer. Bas was erg teleurgesteld dat ik hem gisteren niet heb vermeld in mijn verslag. Daarom op deze dag: BASSIE, GOEOEOEOEOIE MORGEN/MIDDAG/AVOND!

64Terugkijkend (hoe ouder ik word, hoe vaker ik dat doe), mogen we gerust stellen dat we weer een goed verlopen wandelfestijn achter de rug hebben. De flesjes water, appels en peren die wij uitdelen aan onze vrijwilligers vonden gretig aftrek vanwege de hoge temperaturen. Over vrijwilligers gesproken: aan de oproep van onze organisatie in het Weekblad Ouder-Amstel en aan de scholen om zich vooral aan te melden als verkeersregelaar werd op grootse wijze gehoor gegeven. Qua aantal vrijwilligers werd een record gehaald, maar liefst 64 personen (all-time record) stellen hun vrije tijd beschikbaar om de avondvierdaagse tot een goed eind te brengen. Hulde daarvoor en bedankt, mede namens 665 dankbare wandelaars en wandelaartjes!

U verkeersregelaart volgend jaar toch weer?

Ik denk dat ook een bedankje voor alle sponsoren op z'n plaats is. Niet alleen zorgen zij goed voor alle deelnemers, ook voor onze vrijwilligers wordt bijvoorbeeld goed gezorgd door Sandra's Bloemenboetiek op het Sluisplein. Bekijk op onderstaande foto maar eens wat 64 vrijwilligers voor Sandra betekenen qua werk.

bloemetjes

Bekijk al onze sponsoren eens op deze pagina. Ze verdienen uw klandizie en bovendien ondersteunt u daarmee ook onze organisatie!

De firma Baas, vader zwakke blaas, (klein)kinderen een zwak voor snoep en Bastillekoek, had het zo naar de zin dat ze zich al direct wilden inschrijven voor 2019. "Dan kunnen we het niet vergeten". Uw razende columnist vertikt het echter zich als collectieve geheugen te laten gebruiken en heeft dat geweigerd. Ook mijn geheugen gaat immers achteruit, al staan de meeste deelnemers echt wel in mijn geheugen gegrift. Die warmte, gezelligheid en persoonlijke aandacht laat zo'n indruk achter dat ik nu even een weekje moet bijtrekken op het even gezellige Terschelling.

see you

Tot volgend jaar!

dag 3

whatsappWhatsApp zoemde en piepte alsof het een lieve lust was. Vrijwilligers en schoolcoördinatoren vroegen zich af of de wandeltocht weer afgelast zou worden. Er was immers weer onweer voorspeld en ook de App van Buienalarm liet verontrustende voorspellingen los over de route van de (onweers)buien.

Gelukkig weet uw organisatie alles van routes, weer of geen weer en besloot gewoon te starten. Natuurlijk werd ondertussen de weersituatie nauwlettend in de gaten gehouden, net zoals wij met routes doen voordat we u 'afschieten'.

pleisterOme Theo, u weet wel: van de EHBO, vertelde dat hij maar liefst vier schaafwonden heeft behandeld. En ik maar denken dat wandelen hooguit een blaartje kan opleveren. Eén slachtoffertje heeft hij zelfs met de e-bike van een controlepostbemanningslid (galgje!) naar huis laten begeleiden.

ambulancefietsHij denkt nu wellicht aan een verdere professionaliseringslag bij de EHBO door volgend jaar zelf met zo'n kekke ambulancefiets rond te fietsen.

Tot morgen!

 

dag 2

zonnebrandHeeft u ook zo genoten van die mooie dag? Zit ik om 16.00 uur in de tuin van het zonnetje te genieten om de batterij voor vanavond op te laden, gelasten ze zomaar de avondvierdaagse af wegens slecht weer! En dat terwijl ik net de zonnebrand wilde pakken...

 

 

dag 1

30gradenVoor een delicaat wasje is het niets, maar voor ons stervelingen vormt zo'n temperatuur toch best wel een haast onneembare barrière. Natuurlijk niet voor alle stervelingen, want die inboorlingen uit Ouderkerk laten zich zomaar uit het veld slaan! Met een schier onmenselijke inspanning behaalden alle deelnemers de finish. Natuurlijk werd soms een beroep gedaan op EHBO-er Theo, maar ook die raakt niet in de war van een schaafwondje, splinter of allergische reacties. Ook een flauwte werd met een flesje water soepeltjes opgelost. Theo bedankt!

enormeknuffelDe vaste wandelaars kennen Jamilla inmiddels al jaren. Al vanaf haar prille jeugd wandelt zij mee als individuele wandelaar. Ik heb jullie in één van de vorige impressieverhaaltjes al eens via foto's haar groei naar volwassenheid getoond. Niet alleen Jamilla groeit tegen de klippen op, ook de knuffels die haar elk jaar begeleiden op de wandelingen nemen onrustbarend in omvang toe. Nog even en mama Lia moet met de bezemwagen meerijden.

Vriend Bas, altijd gezellig aanwezig, gaat liever voor kwantiteit. Hij verbergt hele stapels knuffels in z'n rugzak!

Tot morgen! 

U bevindt zich hier: Start Wandelen Impressies Impressies 2018