Impressies editie 2017

dag 4

Corry, 83 jaar, 10 km (eigenlijk medaille 12, maar omdat haar zoon een slippertje maakte bij de inschrijving via de website medaile 10) kwam deze slotdag als eerste het startlokaal ingewandeld. Zij was namelijk bang om als telaatkomer te boek te staan, ze vertelde zij. Joke had namelijk al eerder commentaar geleverd op één á twee minuten vertraging.

Bas was vandaag duidelijk voorbereid op een barre tocht. Hij liet zich door een Harley met chauffeur bij het startlokaal afzetten. Wel vreemd dat de bestuurder uitgerust was met een Triumph jacket. Maar ook dat is overigens een mooi traditioneel motormerk.

De familie Koenders kwam om tien over zeven op hun gemak de finishlocatie binnenwandelen om de medailles op te halen. Van harte gefeliciteerd natuurlijk. Ze wilden daarna snel naar oma, om vandaar de feestelijke intocht te volgen.

De organisatie vraagt bewoners met een flyer om langs de route van de intocht tussen 19.00 en 20.30 uur hun vlaggen uit te steken. Gelukkig voldoen velen aan ons verzoek. Dat maakt het - naast de meeslepende klanken van Jammin Brass - extra feestelijk voor de deelnemers. Vanaf deze plaats: hulde voor de spontane medewerking.

IMG 1524Ik sprak al eerder over sponsor Sandra's Bloemenboetiek Sluisplein. Kijk toch eens waar zij onze vrijwilligers op tracteert. Je zou haast elk jaar je kostbare vrije tijd spenderen aan het mooiste meerdaagse wandelevenement van de regio.
U helpt toch ook mee, volgend jaar? Meld je gerust aan.

IMG 1525

Er zijn een aantal voorwerpen gevonden, waaronder een fietssleutel. Herkent u één van de voorwerpen? Neem dan contact op met de Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

tot-volgend-jaar

dag 3

EMC2Bas had het er vandaag maar moeilijk mee. De warmte was om te snijden en hij had alleen melk mee. Niet echt dorstlessend, zo'n glazen fles uit een warme rugtas en de onderweg opgepikte dahliaknollen (ik verzin het echt niet) hebben daar ook niks aan. Jamilla had overigens een slimme oplossing voor het gisteren aangekaarte probleem van de afwijkende medailles: "Mam, 10 + 9. Dat is toch 19? Dat maakt toch niet uit?" Soms is het zo simpel!

Anke, dit jaar voor het eerst als individuele wandelaar op pad, wilde wel eens weten hoe zo'n organisatie nou in elkaar zat. Hoe gaat dat met die knipjes in de controlekaarten? Had ze geen controlepost onderweg gemist? Krijg ik morgen de medaille? Waarom hebben we nu andere medailles? Geduldig hebben we getracht haar alles uit te leggen, maar hebben het maar niet gehad over fusies van sportbonden, efficiencyslagen, kostendrukkende maatregelen en wat dies meer zij. Pientere tante, die Anke, dat wel.

De EHBO was met dit warme extra druk met het behandelen van blaren. EHBO Theo had er al veel 'en route' behandeld en ook na terugkomst in het start- en finishlokaal zaten twee meisjes op hem te wachten. Theo legt uit hoe die blaren meestal ontstaan: "Gewoon geen of te lage sokken in sportschoenen aantrekken. Succes gegarandeerd."
Alweer zo'n handige tip van Theo.

Ik wil nog even terugkomen op dag 1. Het ging toen onder andere over het mooie land Suriname en de boot die in de Suriname-rivier tot zinken was gebracht, de Goslar. Dat schip is genoemd naar de stad Goslar, misschien wel de bijzonderste stad van de Harz. De naam van de stad Goslar is verbonden met het begin van het eerste Duitse keizerrijk in de tiende eeuw. Tot het midden van de dertiende eeuw was Goslar een palts, een van de belangrijkste verblijfplaatsen van de Duitse keizers. Vandaag werd ik door compaan Remco verrast met een hele ordner vol informatie en foto's van zijn meerdaagse wandeltochten door dat mooie gebied én de stad Goslar. We hebben tussen vertrek en terugkomst van de wandelaars daar heerlijk doorheen gebladerd. Kennisvergaring is heerlijk, nietwaar? Bedankt Remco!

Morgen alweer de slotavond. Time flies...

dag 2

raboLampjeBijgekomen van de dreun van het klappen van de kabinetsformatie? Vrees niet, regering of niet, de Avondvierdaagse gaat gewoon door.
Gisteren deelde onze sponsor Rabobank knipperlichten uit langs het parcours. Anders dan de naam doet vermoeden knipperen ze niet maar knipper je ze aan, da's helder toch? Wel zo handig als je - ondanks de met zorg samengestelde routebeschrijving - onderweg verdwaalt en na het invallen van de duisternis onderweg toch de rode of gele routepijlen wilt spotten.

Vandaag kwam het ijsje bij snackbar Veronica zeer van pas. Wat was het warm onderweg. Zelfs de overtocht met het pontje bracht weinig verkoeling. Hebben jullie de Stichting vrienden van het pontje bedankt voor hun inzet of, beter nog, een kleine donatie gedaan? Wist u dat u voor een zeer klein bedrag het gehele seizoen gratis mag overvaren, zelfs vice versa heen en weer? Kijk op hun website voor meer informatie!

Vanuit de EHBO bereikte ons het bericht dat één meisje bijna door de hongerklop was geveld. Gelukkig had onze kranige EHBO-er Theo de door Super PLUS uitgedeelde bananen niet verorberd, zodat de flauwte met twee banaantjes kon worden opgeheven en de barre wandeltocht kon worden hervat. Voldoende eten vóór je op pad gaat had zo'n hongerklop natuurlijk kunnen voorkomen. Een goede tip, wat mij betreft.

drop grootJamilla en Bas hebben elkaar ook dit jaar weer gevonden in het gezelligste wandelfestijn in de regio. Jamilla is daar zo van slag van dat ze haar portemonnee onder tafel liet vallen. Bas heeft moeite met het feit dat Jamilla de Avondvierdaagse voor de 10e keer loopt en hij pas voor de 9e keer. Hij probeerde die strenge meneren in het startlokaal zelfs met dropjes om te kopen om dit jaar bij hen een medaille 9 én medaille 10 te kunnen scoren. Ik weet niet of die heren echt integer zijn óf dat zijn bod te laag was, maar ik zal het scherp voor u in de gaten houden. Misschien krijgt de Avondvierdaagse zelfs haar eigen affaire Keizer (=integer voorzitter VVD tot het tegendeel bewezen is).

Morgen treffen de deelnemers sponsor Jumbo langs de route. Wist u overigens dat Sandra's Bloemenboetiek van het Sluisplein onze vrijwilligers sponsort met een vrolijk (en welverdiend) gekleurd boeketje? Het bloemetje dat u voor uw meelopende (klein)kind of partner wilt kopen op de slotavond koopt u dan ook het best bij haar.

Tot morgen!

dag 1

Wat is het toch een leuk evenement, zo'n avondvierdaagse. Vrolijke gezichten alom, bekend en soms nog niet bekend. Wandelaars van het eerste uur worden gaandeweg vervangen door nieuwe wandelaars. Schoolkinderen komen en gaan. En zo hoort het ook, het is onderdeel van de circle of life. Wat blijft is de leuke ontspannen sfeer en de prachtige omgeving waar wij jullie graag deelgenoot van maken. Krijg je met de benenwagen toch een ander beeld van dan vanuit andere voertuigen, nietwaar?

hortensiaweek 2016Bas Hoogervorst loopt voor de tweede keer mee, maar blijft ons verrassen met sluikreclame voor het bedrijf van zijn vader. De tuinhortensia’s van Hovoplant staan namelijk bekend om de prachtige grote bloem en de stevige steel, zo vertelde hij ons. Vorig jaar hing hij een poster achter onze inschrijftafel op met reclame voor de hortensiaweek 2016. Dit jaar loopt hij in bedrijfskleding rond. Als het Commissariaat voor de Media daar maar geen al te groot probleem van maakt...

Eén van de nieuwe deelnemers komt oorspronkelijk uit Suriname maar woont nu, na wat omzwervingen in Nederland, al weer zeven jaar in ons mooie dorp. Omdat Remco in de jaren '50 (jawel, kijkbuiskinderen, dat is inderdaad de vorige eeuw) enige tijd in Paramaribo heeft verbleven ontspon zich een geanimeerd gesprek over bekende plekken in die stad uit die tijd. Wist u bijvoorbeeld dat er langs de oever van de Suriname-rivier in Paramaribo een markt is? En wat te denken van het Duitse schip Goslar, dat in de bocht van de rivier in 1940 tot zinken was gebracht? Dat in 1929 gebouwde 6000 ton zware turbine-stoomschip ligt er nog steeds!

Wellicht later meer info over het prachtige land Suriname. Welterusten.

 

 

 

Reacties  

# Lia Bakker 21-05-2017 08:34
We hebben weer genoten! Iedereen bedankt voor de goede organisatie.
Volgend jaar weer!! :lol:
Antwoorden
U bevindt zich hier: Start Wandelen Impressies Impressies 2017