Impressies editie 2019

dag 4

politie capIn een tijd dat het niet eenvoudig is om voldoende vrijwilligers te krijgen wilde 'oom agent' Ruud Looman zich alvast beschikbaar stellen als verkeersregelaar voor komend jaar. Op het 10km parcours schreef hij daarom zijn telefoonnummer op een routebeschrijving van één van onze bestuursleden. Een aantal kinderen die voorbij liepen vroegen zich verschrikt af of we soms een boete van hem hadden gekregen.

Wil je je ook opgeven als vrijwillger bij het leukste avondwandelfestijn in de BeNeLux? Meld je dan aan via het menu "Inschrijven".

cadeau BasGisteren vertelde hij ons nog dat wij - gezien onze gevorderde leeftijd - misschien binnenkort wel vervangen moesten worden. Hij hoopte dat dat wel weer "goeie" mensen zouden zijn...

Remco en ik hadden afgelopen nacht dus iets om over na te denken. Hoe zouden we aan de mede-organisatoren moeten overbrengen dat wij vervangbaar zijn en onze tijd erop zit?

Gelukkig verrastte Bas ons vanavond met een vrolijk kaarslichtje. Kennelijk had hij toch een beetje spijt van z'n eerlijkheid. 

Zo niet, wie vervangt ons?

Jamilla wordt met de dag verstandiger. Van modepop tot sportfanaat. In beeld gebracht door haar schoeiselkeuze:

jamilla dag 1 jamilla dag 2 jamilla dag 3 jamilla dag 4
Jamilla: dag 1 Jamilla: dag 2 Jamilla: dag 3 Jamilla: dag 4
 Heb ik te weinig gezegd over onze sponsoren? Wordt u ook zo enthousiast over die turfjes van Bakker Out? En je hoeft niet eens een jaar te wachten, hij heeft gewoon een webshop!

En dan, het einde van deze editie. Maar wat een einde!

tot-volgend-jaar

 

dag 3

Gisteren werd ik geïnspireerd door onze sponsoren om het beste lied ooit te schrijven. Duncan Laurence: eat your heart out.

Ons mooie dorp zinderde trouwens van de creativiteit, getuige deze uitstalling bij sponsor Jumbo:

a4d jumbo

Handig inspelen of de actualiteit. Het is immers de "Week van de Avond4daagse". Is zo'n actie van deze buurtsuper dan creatief of niet?

Alle dromen over trajectcontroles en chirurgisch ingebrachte chips ten spijt wisten de wandelaars vanavond ook met een ouderwetse papieren routebeschrijving de controlepost(en) te vinden. Het kan dus wel.

Overigens worden die routebeschrijvingen verzorgd door vandenbusken branding & dialogue marketing, waarvoor natuurlijk oprechte dank.

Morgen de feestelijke intocht vanaf Het Kampje met good old Jammin' Brass band. Ik heb er zin in, jullie ook?

dag 2

Een heel nieuw Avondvierdaagse lied verzonnen door uw razende reporter:

De Avondvierdaagse ging uit varen
met het pontje naar de kust van Amstelveen.

 

Loetje logoDe Brugstraat was recht, de Amstel breed
en bij Loetje was er limonade bij de vleet.

 

PLUS logoEén twee drie vier vijf zes zeven
Bij de Plus gingen ze heerlijke bananen weggeven

 

veronicaWij zijn niet hier, wij zijn niet daar,
wij gaan dinsdag naar Veronica

 

Veronica, Veronica, lekker ijsjes eten van je hopsasa,
Veronica, Veronica, lekker ijsjes eten van je hopsasa!

 

schone avond4daagse mJe zou het haast vergeten met al die bananenschillen en ijspapiertjes, maar bijna alle Avondvierdaagsen, en dus ook die van ons werken samen met NederlandSchoon. Het doel? Schoon als de norm: kinderen en hun ouders bewust maken van (zwerf)afval, zodat zij hun eigen afval onderweg niet laten vallen, maar verzamelen in zakken en bakken.

Net als vorige jaren verzamelen onze vrijwilligers het zwerfafval dat wordt aangetroffen langs de route. En het moet gezegd: de organisatie en ik zijn trots op onze deelnemers en vrijwilligers, de hoeveelheid zwerfafval die we na afloop aantreffen is namelijk minimaal. Ga vooral zo door!

Ik hoop dat jullie ook ná deze Avondvierdaagse zuinig blijven op de natuur en afval nooit zomaar weggooien.

Suzan (achternaam bekend bij de redactie) miste de controlepost, terwijl ze "toch echt de goede route had gelopen"! Het kwam er met zo'n overtuiging uit, dat zelfs uw eigen verslaggever/liedjesschrijver er zenuwachtig van werd. Gelukkig kwam een andere wandelaar licht in de duisternis brengen.

Suzan was zo voortvarend op weg gegaan dat de controlepost nog met de fiets onderweg was. Een wandelaar die sneller is dan een fietser, je maakt toch wat mee in Ouderkerk aan de Amstel.

Het maakt mij wel wat dromerig, vergezichten over het vervangen van controleposten dwarrelen door het hoofd. Onbetaalbaar natuurlijk, maar wel leuk!

controle

Tot morgen!

 

dag 1

Een hele GOEEEEEEEIEAVOND! Bas is dit jaar duidelijk weer van de partij. ott logo topAltijd gezellig, die jongen en uw verslaggever is dan ook blij hem weer in goede gezondheid aan te treffen.
 fris en fruitigCorry & Joke, koud bekomen van de 17 kilometer van de Rondehoeploop, meldden zich toch weer fris en fruitig voor onze 10 kilometer. Meiden, jullie zijn geweldig!

Een bezoekster meldde zich vanavond in het startlokaal om zich in te schrijven voor de geweldigste Avondvierdaagse van Nederland!

inschrijving gesloten

Toen wij haar vertelden dat de inschrijftermijn op 10 mei was gesloten en dat wij daar ook op onze website melding van hadden gedaan, toonde zij een stapel behaalde medailles om haar wens kracht bij te zetten. Toen ook dat niet hielp beende zij boos weg.

Wij vinden het jammer dat we mevrouw (en anderen) niet kunnen helpen na de inschrijftermijn. Deze termijn, die dit jaar van 31 maart tot en met 10 mei liep, hanteren wij niet voor niets. Het verzamelen van de medailles en het vullen van de medaille-enveloppen kosten ons schaarse vrije tijd en dan is een weekje natuurlijk zo weg.

Bovendien kosten de medailles onze non-profit organisatie veel geld en we proberen de voorraad dan ook tot een minimum te beperken. Die beperkte voorraad is bedoeld om het wisselen van verkeerd aangevraagde of kapotte medailles op de slotavond te kunnen faciliteren.

Daarnaast zou het instellen van een na-inschrijving op de startavond betekenen dat we daarvoor extra vrijwilligers moeten inzetten. Vrijwillgers zijn echter schaars en we zijn al ontzettend blij als we er genoeg kunnen inzetten als verkeersregelaar.

Uw verslaggever hoopt dat u met deze uitleg begrip heeft voor het ontbreken van een na-inschrijfmogelijkheid.

stichting vrienden van het pontjeIn het kader van de geplande vervanging van de brug over de Amstel en de afsluiten van het fiets- en wandelpad in de Duivendrechtse Polder is een nieuwe route uitgezet voor de 5 km wandelaars. Ook zij werden nu met het pontje overgevaren naar het Amstelveense deel van Ouderkerk aan de Amstel.

Vond u of uw kroost het ook leuk? De stichting vrienden van het pontje zoekt nog vrijwilligers en donateurs.

laarzenJamilla had er vanavond moeite mee. Die 5 kilometers doen toch wel erg veel pijn aan de voeten. Dat heeft natuurlijk niets te maken met het speciale wandelschoeisel die ze speciaal voor de gelegenheid had aangedaan...
Tot morgen!