Impressies editie 2018

dag 4

Donderdag alweer. Bas was erg teleurgesteld dat ik hem gisteren niet heb vermeld in mijn verslag. Daarom op deze dag: BASSIE, GOEOEOEOEOIE MORGEN/MIDDAG/AVOND!

64Terugkijkend (hoe ouder ik word, hoe vaker ik dat doe), mogen we gerust stellen dat we weer een goed verlopen wandelfestijn achter de rug hebben. De flesjes water, appels en peren die wij uitdelen aan onze vrijwilligers vonden gretig aftrek vanwege de hoge temperaturen. Over vrijwilligers gesproken: aan de oproep van onze organisatie in het Weekblad Ouder-Amstel en aan de scholen om zich vooral aan te melden als verkeersregelaar werd op grootse wijze gehoor gegeven. Qua aantal vrijwilligers werd een record gehaald, maar liefst 64 personen (all-time record) stellen hun vrije tijd beschikbaar om de avondvierdaagse tot een goed eind te brengen. Hulde daarvoor en bedankt, mede namens 665 dankbare wandelaars en wandelaartjes!

U verkeersregelaart volgend jaar toch weer?

Ik denk dat ook een bedankje voor alle sponsoren op z'n plaats is. Niet alleen zorgen zij goed voor alle deelnemers, ook voor onze vrijwilligers wordt bijvoorbeeld goed gezorgd door Sandra's Bloemenboetiek op het Sluisplein. Bekijk op onderstaande foto maar eens wat 64 vrijwilligers voor Sandra betekenen qua werk.

bloemetjes

Bekijk al onze sponsoren eens op deze pagina. Ze verdienen uw klandizie en bovendien ondersteunt u daarmee ook onze organisatie!

De firma Baas, vader zwakke blaas, (klein)kinderen een zwak voor snoep en Bastillekoek, had het zo naar de zin dat ze zich al direct wilden inschrijven voor 2019. "Dan kunnen we het niet vergeten". Uw razende columnist vertikt het echter zich als collectieve geheugen te laten gebruiken en heeft dat geweigerd. Ook mijn geheugen gaat immers achteruit, al staan de meeste deelnemers echt wel in mijn geheugen gegrift. Die warmte, gezelligheid en persoonlijke aandacht laat zo'n indruk achter dat ik nu even een weekje moet bijtrekken op het even gezellige Terschelling.

see you

Tot volgend jaar!

dag 3

whatsappWhatsApp zoemde en piepte alsof het een lieve lust was. Vrijwilligers en schoolcoördinatoren vroegen zich af of de wandeltocht weer afgelast zou worden. Er was immers weer onweer voorspeld en ook de App van Buienalarm liet verontrustende voorspellingen los over de route van de (onweers)buien.

Gelukkig weet uw organisatie alles van routes, weer of geen weer en besloot gewoon te starten. Natuurlijk werd ondertussen de weersituatie nauwlettend in de gaten gehouden, net zoals wij met routes doen voordat we u 'afschieten'.

pleisterOme Theo, u weet wel: van de EHBO, vertelde dat hij maar liefst vier schaafwonden heeft behandeld. En ik maar denken dat wandelen hooguit een blaartje kan opleveren. Eén slachtoffertje heeft hij zelfs met de e-bike van een controlepostbemanningslid (galgje!) naar huis laten begeleiden.

ambulancefietsHij denkt nu wellicht aan een verdere professionaliseringslag bij de EHBO door volgend jaar zelf met zo'n kekke ambulancefiets rond te fietsen.

Tot morgen!

 

dag 2

zonnebrandHeeft u ook zo genoten van die mooie dag? Zit ik om 16.00 uur in de tuin van het zonnetje te genieten om de batterij voor vanavond op te laden, gelasten ze zomaar de avondvierdaagse af wegens slecht weer! En dat terwijl ik net de zonnebrand wilde pakken...

 

 

dag 1

30gradenVoor een delicaat wasje is het niets, maar voor ons stervelingen vormt zo'n temperatuur toch best wel een haast onneembare barrière. Natuurlijk niet voor alle stervelingen, want die inboorlingen uit Ouderkerk laten zich zomaar uit het veld slaan! Met een schier onmenselijke inspanning behaalden alle deelnemers de finish. Natuurlijk werd soms een beroep gedaan op EHBO-er Theo, maar ook die raakt niet in de war van een schaafwondje, splinter of allergische reacties. Ook een flauwte werd met een flesje water soepeltjes opgelost. Theo bedankt!

enormeknuffelDe vaste wandelaars kennen Jamilla inmiddels al jaren. Al vanaf haar prille jeugd wandelt zij mee als individuele wandelaar. Ik heb jullie in één van de vorige impressieverhaaltjes al eens via foto's haar groei naar volwassenheid getoond. Niet alleen Jamilla groeit tegen de klippen op, ook de knuffels die haar elk jaar begeleiden op de wandelingen nemen onrustbarend in omvang toe. Nog even en mama Lia moet met de bezemwagen meerijden.

Vriend Bas, altijd gezellig aanwezig, gaat liever voor kwantiteit. Hij verbergt hele stapels knuffels in z'n rugzak!

Tot morgen! 

Impressies editie 2017

dag 4

Corry, 83 jaar, 10 km (eigenlijk medaille 12, maar omdat haar zoon een slippertje maakte bij de inschrijving via de website medaile 10) kwam deze slotdag als eerste het startlokaal ingewandeld. Zij was namelijk bang om als telaatkomer te boek te staan, ze vertelde zij. Joke had namelijk al eerder commentaar geleverd op één á twee minuten vertraging.

Bas was vandaag duidelijk voorbereid op een barre tocht. Hij liet zich door een Harley met chauffeur bij het startlokaal afzetten. Wel vreemd dat de bestuurder uitgerust was met een Triumph jacket. Maar ook dat is overigens een mooi traditioneel motormerk.

De familie Koenders kwam om tien over zeven op hun gemak de finishlocatie binnenwandelen om de medailles op te halen. Van harte gefeliciteerd natuurlijk. Ze wilden daarna snel naar oma, om vandaar de feestelijke intocht te volgen.

De organisatie vraagt bewoners met een flyer om langs de route van de intocht tussen 19.00 en 20.30 uur hun vlaggen uit te steken. Gelukkig voldoen velen aan ons verzoek. Dat maakt het - naast de meeslepende klanken van Jammin Brass - extra feestelijk voor de deelnemers. Vanaf deze plaats: hulde voor de spontane medewerking.

IMG 1524Ik sprak al eerder over sponsor Sandra's Bloemenboetiek Sluisplein. Kijk toch eens waar zij onze vrijwilligers op tracteert. Je zou haast elk jaar je kostbare vrije tijd spenderen aan het mooiste meerdaagse wandelevenement van de regio.
U helpt toch ook mee, volgend jaar? Meld je gerust aan.

IMG 1525

Er zijn een aantal voorwerpen gevonden, waaronder een fietssleutel. Herkent u één van de voorwerpen? Neem dan contact op met de Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

tot-volgend-jaar

dag 3

EMC2Bas had het er vandaag maar moeilijk mee. De warmte was om te snijden en hij had alleen melk mee. Niet echt dorstlessend, zo'n glazen fles uit een warme rugtas en de onderweg opgepikte dahliaknollen (ik verzin het echt niet) hebben daar ook niks aan. Jamilla had overigens een slimme oplossing voor het gisteren aangekaarte probleem van de afwijkende medailles: "Mam, 10 + 9. Dat is toch 19? Dat maakt toch niet uit?" Soms is het zo simpel!

Anke, dit jaar voor het eerst als individuele wandelaar op pad, wilde wel eens weten hoe zo'n organisatie nou in elkaar zat. Hoe gaat dat met die knipjes in de controlekaarten? Had ze geen controlepost onderweg gemist? Krijg ik morgen de medaille? Waarom hebben we nu andere medailles? Geduldig hebben we getracht haar alles uit te leggen, maar hebben het maar niet gehad over fusies van sportbonden, efficiencyslagen, kostendrukkende maatregelen en wat dies meer zij. Pientere tante, die Anke, dat wel.

De EHBO was met dit warme extra druk met het behandelen van blaren. EHBO Theo had er al veel 'en route' behandeld en ook na terugkomst in het start- en finishlokaal zaten twee meisjes op hem te wachten. Theo legt uit hoe die blaren meestal ontstaan: "Gewoon geen of te lage sokken in sportschoenen aantrekken. Succes gegarandeerd."
Alweer zo'n handige tip van Theo.

Ik wil nog even terugkomen op dag 1. Het ging toen onder andere over het mooie land Suriname en de boot die in de Suriname-rivier tot zinken was gebracht, de Goslar. Dat schip is genoemd naar de stad Goslar, misschien wel de bijzonderste stad van de Harz. De naam van de stad Goslar is verbonden met het begin van het eerste Duitse keizerrijk in de tiende eeuw. Tot het midden van de dertiende eeuw was Goslar een palts, een van de belangrijkste verblijfplaatsen van de Duitse keizers. Vandaag werd ik door compaan Remco verrast met een hele ordner vol informatie en foto's van zijn meerdaagse wandeltochten door dat mooie gebied én de stad Goslar. We hebben tussen vertrek en terugkomst van de wandelaars daar heerlijk doorheen gebladerd. Kennisvergaring is heerlijk, nietwaar? Bedankt Remco!

Morgen alweer de slotavond. Time flies...

dag 2

raboLampjeBijgekomen van de dreun van het klappen van de kabinetsformatie? Vrees niet, regering of niet, de Avondvierdaagse gaat gewoon door.
Gisteren deelde onze sponsor Rabobank knipperlichten uit langs het parcours. Anders dan de naam doet vermoeden knipperen ze niet maar knipper je ze aan, da's helder toch? Wel zo handig als je - ondanks de met zorg samengestelde routebeschrijving - onderweg verdwaalt en na het invallen van de duisternis onderweg toch de rode of gele routepijlen wilt spotten.

Vandaag kwam het ijsje bij snackbar Veronica zeer van pas. Wat was het warm onderweg. Zelfs de overtocht met het pontje bracht weinig verkoeling. Hebben jullie de Stichting vrienden van het pontje bedankt voor hun inzet of, beter nog, een kleine donatie gedaan? Wist u dat u voor een zeer klein bedrag het gehele seizoen gratis mag overvaren, zelfs vice versa heen en weer? Kijk op hun website voor meer informatie!

Vanuit de EHBO bereikte ons het bericht dat één meisje bijna door de hongerklop was geveld. Gelukkig had onze kranige EHBO-er Theo de door Super PLUS uitgedeelde bananen niet verorberd, zodat de flauwte met twee banaantjes kon worden opgeheven en de barre wandeltocht kon worden hervat. Voldoende eten vóór je op pad gaat had zo'n hongerklop natuurlijk kunnen voorkomen. Een goede tip, wat mij betreft.

drop grootJamilla en Bas hebben elkaar ook dit jaar weer gevonden in het gezelligste wandelfestijn in de regio. Jamilla is daar zo van slag van dat ze haar portemonnee onder tafel liet vallen. Bas heeft moeite met het feit dat Jamilla de Avondvierdaagse voor de 10e keer loopt en hij pas voor de 9e keer. Hij probeerde die strenge meneren in het startlokaal zelfs met dropjes om te kopen om dit jaar bij hen een medaille 9 én medaille 10 te kunnen scoren. Ik weet niet of die heren echt integer zijn óf dat zijn bod te laag was, maar ik zal het scherp voor u in de gaten houden. Misschien krijgt de Avondvierdaagse zelfs haar eigen affaire Keizer (=integer voorzitter VVD tot het tegendeel bewezen is).

Morgen treffen de deelnemers sponsor Jumbo langs de route. Wist u overigens dat Sandra's Bloemenboetiek van het Sluisplein onze vrijwilligers sponsort met een vrolijk (en welverdiend) gekleurd boeketje? Het bloemetje dat u voor uw meelopende (klein)kind of partner wilt kopen op de slotavond koopt u dan ook het best bij haar.

Tot morgen!

dag 1

Wat is het toch een leuk evenement, zo'n avondvierdaagse. Vrolijke gezichten alom, bekend en soms nog niet bekend. Wandelaars van het eerste uur worden gaandeweg vervangen door nieuwe wandelaars. Schoolkinderen komen en gaan. En zo hoort het ook, het is onderdeel van de circle of life. Wat blijft is de leuke ontspannen sfeer en de prachtige omgeving waar wij jullie graag deelgenoot van maken. Krijg je met de benenwagen toch een ander beeld van dan vanuit andere voertuigen, nietwaar?

hortensiaweek 2016Bas Hoogervorst loopt voor de tweede keer mee, maar blijft ons verrassen met sluikreclame voor het bedrijf van zijn vader. De tuinhortensia’s van Hovoplant staan namelijk bekend om de prachtige grote bloem en de stevige steel, zo vertelde hij ons. Vorig jaar hing hij een poster achter onze inschrijftafel op met reclame voor de hortensiaweek 2016. Dit jaar loopt hij in bedrijfskleding rond. Als het Commissariaat voor de Media daar maar geen al te groot probleem van maakt...

Eén van de nieuwe deelnemers komt oorspronkelijk uit Suriname maar woont nu, na wat omzwervingen in Nederland, al weer zeven jaar in ons mooie dorp. Omdat Remco in de jaren '50 (jawel, kijkbuiskinderen, dat is inderdaad de vorige eeuw) enige tijd in Paramaribo heeft verbleven ontspon zich een geanimeerd gesprek over bekende plekken in die stad uit die tijd. Wist u bijvoorbeeld dat er langs de oever van de Suriname-rivier in Paramaribo een markt is? En wat te denken van het Duitse schip Goslar, dat in de bocht van de rivier in 1940 tot zinken was gebracht? Dat in 1929 gebouwde 6000 ton zware turbine-stoomschip ligt er nog steeds!

Wellicht later meer info over het prachtige land Suriname. Welterusten.

 

 

 

Sensation White. Het is een overwegend witte slotdag geweest. Nauwelijks in het startlokaal aangekomen moest uw verslaggever namelijk de koffie al laten staan om achter een deelnemertje aan te rennen die haar witte telefoon op een tafeltje had laten liggen.

Impressies editie 2015

dag 4

De slotavond van de tiende Avondvierdaagse Ouder-Amstel is aangebroken. Theo Barlag van sv Ouderkerk bazuinde in het rond dat hij toch maar mooi voor fantastisch weer had gezorgd. Die eer gunnen we hem natuurijk van harte onder het motto: 'Volgend jaar alle dagen weer mooi weer, Theo'. Theo verzorgt - naast mooi weer - ook al jaren de vele vrijwiligers en de organisatie in de kantine van sv Ouderkerk. Vanaf deze plek bedank ik Theo en sv Ouderkerk dan ook voor de geweldige gastvrijheid die wij elk jaar weer ervaren!

Het bedankje geldt natuurlijk ook de wandelaars, scholen, sponsoren, EHBO en vrijwilligers. Wat te denken van het Weekblad voor Ouder-Amstel? weekbladDe noodkreet die de organisatie daarin mocht plaatsen om het aantal verkeersregelaars weer op peil te krijgen heeft echt geholpen. Overigens kunt u zich gewoon bij ons blijven aanmelden!

Denk niet dat u door aanmelding vast zit aan vier avonden inzetbaarheid. Onze lijst met medewerkers telt na de oproep in het weekblad weliswaar 67 personen, maar die zijn ook niet altijd elke dag inzetbaar. Des te groter de groep, des te meer zijn wij in staat de inzet spreiden over de vier avonden.

Baas boven Baas boven Baas

Nee, dit is geen typo. De familie Baas wandelt al jaren met ons mee, vijf stuks Baas maar liefst. Pa Baas wordt daarbij volgens mij gesponsord door onze nationale luchtvaart maatschappij KLM. Althans, dat waren ze totdat ze door de Fransen werden overgenomen. Zo las ik vandaag in de krant. Het dragen van een zwarte polo met het prominent aanwezige KLM-logo doet in ieder geval een sponsorcontract vermoeden.

Pa Baas en de kinderen Baas werden dit jaar begeleid door kleinkind Baas. Nog niet met de benenwagen, maar met de kinderwagen. Dat maakt dus Baas boven Baas boven Baas.

Wat ik in mijn zestigjarig bestaan nog niet eerder meegemaakt heb gebeurde vanavond echt: de kinderwagen kreeg een lekke band op de route. Je leert elke dag iets bij, nietwaar? 

Sloopkogel er over

sloophamerOok een nieuwe uitdrukking geleerd deze editie. Noah, één van de jongste individuele wandelaars, had het na 4 x 10KM helemaal gehad. "Mijn voeten zijn gesloopt." Ondanks de (s)loophamer heeft Noah toch zijn 7e medaille behaald.

Een tip voor alle deelnemers die ook de man met de hamer zijn tegengekomen of in het zicht hadden. Uw eigen Avondvierdaagse heeft al in 2009 een aantal nuttige wandeltips voor u op een rijtje gezet die ongemakken als deze kunnen voorkomen.

U vindt ze hier.

 

De stille kracht ( Louis Couperus)

ehbo hondHoewel Harold en Jozé zich oorspronkelijk met hond Robbie inschreven voor afstand 10KM schakelden ze tussentijds moeiteloos over op de 5KM wandeltocht. Of dat vanwege baasje of hondje was vertelt de overlevering ons niet. Eerdergenoemde wandeltips zijn bedoeld voor tweevoeters, dus ik betwijfel of ze ook bij viervoeters helpen.

Stille kracht Robbie heeft zijn medaille 5 dik verdiend. De ijszak krijgt hij ongetwijfeld van zijn baasje als dat nodig is. 

Jammin' Brass

Wij prijzen ons gelukkig dat de NHWB ons nog steeds in de gelegenheid stelt jaarlijks de Jammin' Brassband in te huren. Dat is toch een uniek gegeven in een tijd dat van alle kanten bezuinigd moet worden. Het optreden is dan ook speciaal en uniek te noemen, zoals uit dit filmpje blijkt. 

tot-volgend-jaar

dag 3

Trijntje Oosterhuis had een vooruitziende blik.

Ai-ai-ai-ai, ai-ai-ai-ai, er valt vanavond geen regen uit de sky-ai-ai-ai.

Sterker nog, het was gewoon lekker wandelweer.
Dat mag ook wel, want op zo'n derde dag slaat meestal de vermoeidheid een beetje toe. Niet alleen vanwege het wandelen, ook de buitenlucht vraagt z'n tol. Niet alleen bij de deelnemertjes, ook bij de vrijwilligers is de scherpte er langzaam af. Eén van de verkeersregelaars (we noemen geen namen) gaapte uitbundig toen ze haar hesje kwam ophalen. 

Spoken op route "Bij de Plas"

spookjeNormaal gesproken komen er weinig opmerkingen over de routes bij uw verslaggever binnen. Vanavond was dat anders. Deelnemers klaagden over het feit dat de routebeschrijving aangaf dat ze LA moesten, terwijl ze er zelf van overtuigd waren RA te moeten. Ondanks de uitleg dat ze dan toch echt de Amstel in zouden lopen waren ze niet op andere gedachten te brengen. Hoe ze dan toch langs de windmolen zijn gelopen (die ligt toch echt linksaf) is mij nog steeds een raadsel. Kippenvel dus.

Op de Korte Dwarsweg bleek een op de routebeschrijving aangegeven schelpenpad volgens Ben en Evert (en een aantal andere wandelaars) toch echt niet aanwezig te zijn toen zij daar langs liepen. Eng, niet? 

Superman definitief ontmaskerd?

supermanCorry Andriessen, bijna 82 jaar oud, wandelt met Joke Agricola, 6 jaar jonger, alle jaren trouw met ons mee. Corry liep vanavond, net als Arjen Smit gisteren, de 10 KM in twee uur. Die 5 km/uur haalt zij echter met beduidend kortere benen.
Ik raad Arjen daarom aan voorlopig geen blauwe maillot aan te trekken. 

Verhalen uit de ziekenboeg

superwomanTwee keer een gewonde vinger behandeld. Bij één was een pleister voldoende. Bij de ander hielp alleen een pleister én een kekke sleutelhanger van de KNGF om het snikken te beëindigen.
Onderweg werd ook nog een enkeltje ingetaped. Let op: hiermee bedoel ik natuurlijk niet een pleister op een spoorkaartje!

Eén meisje kreeg onderweg last van haar zij. Al snel kon zij haar klasgenoten niet meer bijhouden. Stug wilde zij in haar eigen tempo doorgaan en niet opgeven. Ze heeft de finish gehaald. Ook meisjes zijn echte bikkels, jongens! 

Waar is dat feestje? Hier is dat feestje!

Vanwege het jubileum van de Avondvierdaagse Ouder-Amstel werd de wandeltocht vanavond muzikaal opgeluisterd door het Ouderkerks Smartlappenkoor. Ook die brachten de sfeer er goed in, zeg! Klik hier voor een impressie.

Naast al dat cultureel geweld reikte PLUS Supermarkt ook nog eens een heerlijke appel uit aan de deelnemers. 

Morgen de slotavond. Heb er nu al zin in! 

dag 2

Overdag was het vaak onstuimig door de harde wind, zware buien en zelf hagel en onweer. Vlak voor de start brak het echter open en liet de zon zich volop zien. Slechts een enkel kort buitje viel tijdens de wandeling, maar met prachtige regenbogen als troost. 

Traumacentrum SVO

Een deelnemertje van De Zwaluw werd zelfs voor de start al geteisterd door een vervelend blaartje. Met een pleister van de EHBO op haar voet kon ze gelukkig nog ruim op tijd vertrekken. 

Grote stappen, gauw thuis?

stopwatchWilde verhalen doen de ronde over onze vriend Arjen Smit: stappen van 3 meter, 40 km/uur in de bocht en dergelijke. Uw verslaggever wil jullie daarover voor eens en altijd duidelijkheid verschaffen. Met behulp van stopwatch en rekenmachine heb ik de volgende getallen voor jullie op een rijtje gezet:

Arjen startte om 18.30 uur en keerde klokslag 20.30 uur terug. In die tijd legde hij 9.900 meter af. Dat is dus nog geen 5 km/uur, hetgeen overeenkomt met het normale tempo van de geoefend wandelaar. 

Geschiedenislesje

wandelaartjeEen gemiddelde staplengte van ongeveer 0,73 meter is al sinds de Romeinen standaard, vandaar dat een Romeinse mijl overeenkomt met 1478 meter. De Romeinse mijl of mile (Latijn: milia passuum of milliaria) is een door de Romeinen ingevoerde lengtemaat met zoals de naam aangeeft een lengte van duizend passen, waarbij 1 pas gelijk staat aan twee stappen. Ze legden na 1000 passen (2000 stappen dus) overigens vaak een steen op de weg. Daar komt de uitdrukking milestone vandaan. Of mijlpaal, als het een paal was.

Wandelaars op de 10 KM liepen vandaag dus ongeveer 9,9 km / (1478/1000) = 6.698 passen = 13.396 stappen. 

Feestje?

dorstIk kondigde gisteren al aan dat u zou merken dat we een jubileum vieren. Uit het exotische Mijdrecht werd het dweilorkest DORST ingevlogen voor een optreden. Vanwege hun naam werden ze bij het gemeentehuis niet aan de zijde van de Dorpsstraat geplaatst, maar werd tactisch voor De Drieburg-kant gekozen, uit het zicht van de lokale kroegen.
Niet alleen de wandelaars werden daarbij op leuke, gezellige muziek getracteerd. Ook de bewoners van De Drieburg stonden op hun balkonnetje te swingen dat het een lieve lust was.

Klik hier voor een korte impressie.

Wandelaars Ben en Evert nuttigden op het bankje bij De Drieburg zelfs hun van snackbar Veronica gekregen ijsje. Dat was dus dubbelop genieten! 

Sponsoren

Werden de jeugdige wandelaars maandag nog verrast met zo'n leuke bellenblaas van de Rabobank, vandaag was de inwendige mens aan de beurt. Het hiervoor vermelde ijsje van snackbar Veronica werd namelijk begeleid met een zakje voor-ieder-wat-wils van Jumbo Van der Neut. Gevuld met een lekker appel, een flesje drinken en een zakje chips. Die calorieën mogen best, na twee dagen wandelen! 

Leuk, dat ook het Coevert-veer weer speciaal voor de Avondvierdaagse in de vaart werd genomen. Ook dat is overigens alleen mogelijk dankzij vrijwilligers, die bereid zijn hun vrije tijd beschikbaar te stellen. Hulde! 

Wat zal dag 3 ons brengen?

dag 1

verkeersregelaar

Hoewel het er even somber uitzag wegens een nijpend tekort aan verkeersregelaars is vandaag de 10e editie van uw favoriete Avondvierdaagse is vandaag van start gegaan. Gelukkig hebben zich inmiddels een aantal nieuwe vrijwillgers aangemeld om ons te helpen. U mag ze van mij gerust voor hun inzet bedanken met een dikke knuffel! Denk daarbij natuurlijk wel aan de verkeersveiligheid! 

Feestje

Natuurlijk laten we dit 2e lustrum niet geheel ongemerkt voorbijgaan. Bij de start was de familie van 't Veer, oprichters van het eerste uur, aanwezig. Ook komende dagen zullen deelnemers merken dat we een jubileum vieren! 

Van oude mensen, de dingen die voorbij gaan (Louis Couperus)

Dat de tijd tussen de eerste editie en deze ook haar sporen nalaat is niet alleen te zien aan de steeds grijzer wordende koppen die jullie achter de inschrijftafel aantreffen, ook het bekende hondje op tafel vertoont sporen van vergaande ouderdom. 

botoxElastiek vertoont sporen van goedkope plastische chirurgie en/of Botox. 

Voer voor meteorologen

Hoewel de wandeling begon met een licht regentje, klaarde het al snel na de start op. De zon liet zich soms voorzichtig zien en sommige deelnemers deden de jas uit. Om die vervolgens langs de Amstel weer snel aan te doen, want het windje was straf. Best zwaar, hè? 

Ook een Jamilla-volger?

jamilla 2015Hoewel Jamilla deze week op kamp gaat ondersteunde zij moeder Lia toch op deze eerste wandelavond. Wat wordt ze toch groot! 

Traumatologie

Wist je dat je lelijke snijwonden kan oplopen van rietstengels? Eén van de deelnemertjes weet dat nu ook. Gelukkig was een deskundige EHBO-er snel ter plaatse met gips, nietmachine, naaigaren en een brede glimlach..

Morgen de 2e wandelavond. Uitkijken voor wuivende rietstengels en knuffelende deelnemers!

 

 

 

U bevindt zich hier: Start Wandelen Impressies