Impressies editie 2019

dag 4

politie capIn een tijd dat het niet eenvoudig is om voldoende vrijwilligers te krijgen wilde 'oom agent' Ruud Looman zich alvast beschikbaar stellen als verkeersregelaar voor komend jaar. Op het 10km parcours schreef hij daarom zijn telefoonnummer op een routebeschrijving van één van onze bestuursleden. Een aantal kinderen die voorbij liepen vroegen zich verschrikt af of we soms een boete van hem hadden gekregen.

Wil je je ook opgeven als vrijwillger bij het leukste avondwandelfestijn in de BeNeLux? Meld je dan aan via het menu "Inschrijven".

cadeau BasGisteren vertelde hij ons nog dat wij - gezien onze gevorderde leeftijd - misschien binnenkort wel vervangen moesten worden. Hij hoopte dat dat wel weer "goeie" mensen zouden zijn...

Remco en ik hadden afgelopen nacht dus iets om over na te denken. Hoe zouden we aan de mede-organisatoren moeten overbrengen dat wij vervangbaar zijn en onze tijd erop zit?

Gelukkig verrastte Bas ons vanavond met een vrolijk kaarslichtje. Kennelijk had hij toch een beetje spijt van z'n eerlijkheid. 

Zo niet, wie vervangt ons?

Jamilla wordt met de dag verstandiger. Van modepop tot sportfanaat. In beeld gebracht door haar schoeiselkeuze:

jamilla dag 1 jamilla dag 2 jamilla dag 3 jamilla dag 4
Jamilla: dag 1 Jamilla: dag 2 Jamilla: dag 3 Jamilla: dag 4
 Heb ik te weinig gezegd over onze sponsoren? Wordt u ook zo enthousiast over die turfjes van Bakker Out? En je hoeft niet eens een jaar te wachten, hij heeft gewoon een webshop!

En dan, het einde van deze editie. Maar wat een einde!

tot-volgend-jaar

 

dag 3

Gisteren werd ik geïnspireerd door onze sponsoren om het beste lied ooit te schrijven. Duncan Laurence: eat your heart out.

Ons mooie dorp zinderde trouwens van de creativiteit, getuige deze uitstalling bij sponsor Jumbo:

a4d jumbo

Handig inspelen of de actualiteit. Het is immers de "Week van de Avond4daagse". Is zo'n actie van deze buurtsuper dan creatief of niet?

Alle dromen over trajectcontroles en chirurgisch ingebrachte chips ten spijt wisten de wandelaars vanavond ook met een ouderwetse papieren routebeschrijving de controlepost(en) te vinden. Het kan dus wel.

Overigens worden die routebeschrijvingen verzorgd door vandenbusken branding & dialogue marketing, waarvoor natuurlijk oprechte dank.

Morgen de feestelijke intocht vanaf Het Kampje met good old Jammin' Brass band. Ik heb er zin in, jullie ook?

dag 2

Een heel nieuw Avondvierdaagse lied verzonnen door uw razende reporter:

De Avondvierdaagse ging uit varen
met het pontje naar de kust van Amstelveen.

 

Loetje logoDe Brugstraat was recht, de Amstel breed
en bij Loetje was er limonade bij de vleet.

 

PLUS logoEén twee drie vier vijf zes zeven
Bij de Plus gingen ze heerlijke bananen weggeven

 

veronicaWij zijn niet hier, wij zijn niet daar,
wij gaan dinsdag naar Veronica

 

Veronica, Veronica, lekker ijsjes eten van je hopsasa,
Veronica, Veronica, lekker ijsjes eten van je hopsasa!

 

schone avond4daagse mJe zou het haast vergeten met al die bananenschillen en ijspapiertjes, maar bijna alle Avondvierdaagsen, en dus ook die van ons werken samen met NederlandSchoon. Het doel? Schoon als de norm: kinderen en hun ouders bewust maken van (zwerf)afval, zodat zij hun eigen afval onderweg niet laten vallen, maar verzamelen in zakken en bakken.

Net als vorige jaren verzamelen onze vrijwilligers het zwerfafval dat wordt aangetroffen langs de route. En het moet gezegd: de organisatie en ik zijn trots op onze deelnemers en vrijwilligers, de hoeveelheid zwerfafval die we na afloop aantreffen is namelijk minimaal. Ga vooral zo door!

Ik hoop dat jullie ook ná deze Avondvierdaagse zuinig blijven op de natuur en afval nooit zomaar weggooien.

Suzan (achternaam bekend bij de redactie) miste de controlepost, terwijl ze "toch echt de goede route had gelopen"! Het kwam er met zo'n overtuiging uit, dat zelfs uw eigen verslaggever/liedjesschrijver er zenuwachtig van werd. Gelukkig kwam een andere wandelaar licht in de duisternis brengen.

Suzan was zo voortvarend op weg gegaan dat de controlepost nog met de fiets onderweg was. Een wandelaar die sneller is dan een fietser, je maakt toch wat mee in Ouderkerk aan de Amstel.

Het maakt mij wel wat dromerig, vergezichten over het vervangen van controleposten dwarrelen door het hoofd. Onbetaalbaar natuurlijk, maar wel leuk!

controle

Tot morgen!

 

dag 1

Een hele GOEEEEEEEIEAVOND! Bas is dit jaar duidelijk weer van de partij. ott logo topAltijd gezellig, die jongen en uw verslaggever is dan ook blij hem weer in goede gezondheid aan te treffen.
 fris en fruitigCorry & Joke, koud bekomen van de 17 kilometer van de Rondehoeploop, meldden zich toch weer fris en fruitig voor onze 10 kilometer. Meiden, jullie zijn geweldig!

Een bezoekster meldde zich vanavond in het startlokaal om zich in te schrijven voor de geweldigste Avondvierdaagse van Nederland!

inschrijving gesloten

Toen wij haar vertelden dat de inschrijftermijn op 10 mei was gesloten en dat wij daar ook op onze website melding van hadden gedaan, toonde zij een stapel behaalde medailles om haar wens kracht bij te zetten. Toen ook dat niet hielp beende zij boos weg.

Wij vinden het jammer dat we mevrouw (en anderen) niet kunnen helpen na de inschrijftermijn. Deze termijn, die dit jaar van 31 maart tot en met 10 mei liep, hanteren wij niet voor niets. Het verzamelen van de medailles en het vullen van de medaille-enveloppen kosten ons schaarse vrije tijd en dan is een weekje natuurlijk zo weg.

Bovendien kosten de medailles onze non-profit organisatie veel geld en we proberen de voorraad dan ook tot een minimum te beperken. Die beperkte voorraad is bedoeld om het wisselen van verkeerd aangevraagde of kapotte medailles op de slotavond te kunnen faciliteren.

Daarnaast zou het instellen van een na-inschrijving op de startavond betekenen dat we daarvoor extra vrijwilligers moeten inzetten. Vrijwillgers zijn echter schaars en we zijn al ontzettend blij als we er genoeg kunnen inzetten als verkeersregelaar.

Uw verslaggever hoopt dat u met deze uitleg begrip heeft voor het ontbreken van een na-inschrijfmogelijkheid.

stichting vrienden van het pontjeIn het kader van de geplande vervanging van de brug over de Amstel en de afsluiten van het fiets- en wandelpad in de Duivendrechtse Polder is een nieuwe route uitgezet voor de 5 km wandelaars. Ook zij werden nu met het pontje overgevaren naar het Amstelveense deel van Ouderkerk aan de Amstel.

Vond u of uw kroost het ook leuk? De stichting vrienden van het pontje zoekt nog vrijwilligers en donateurs.

laarzenJamilla had er vanavond moeite mee. Die 5 kilometers doen toch wel erg veel pijn aan de voeten. Dat heeft natuurlijk niets te maken met het speciale wandelschoeisel die ze speciaal voor de gelegenheid had aangedaan...
Tot morgen!

Impressies editie 2018

dag 4

Donderdag alweer. Bas was erg teleurgesteld dat ik hem gisteren niet heb vermeld in mijn verslag. Daarom op deze dag: BASSIE, GOEOEOEOEOIE MORGEN/MIDDAG/AVOND!

64Terugkijkend (hoe ouder ik word, hoe vaker ik dat doe), mogen we gerust stellen dat we weer een goed verlopen wandelfestijn achter de rug hebben. De flesjes water, appels en peren die wij uitdelen aan onze vrijwilligers vonden gretig aftrek vanwege de hoge temperaturen. Over vrijwilligers gesproken: aan de oproep van onze organisatie in het Weekblad Ouder-Amstel en aan de scholen om zich vooral aan te melden als verkeersregelaar werd op grootse wijze gehoor gegeven. Qua aantal vrijwilligers werd een record gehaald, maar liefst 64 personen (all-time record) stellen hun vrije tijd beschikbaar om de avondvierdaagse tot een goed eind te brengen. Hulde daarvoor en bedankt, mede namens 665 dankbare wandelaars en wandelaartjes!

U verkeersregelaart volgend jaar toch weer?

Ik denk dat ook een bedankje voor alle sponsoren op z'n plaats is. Niet alleen zorgen zij goed voor alle deelnemers, ook voor onze vrijwilligers wordt bijvoorbeeld goed gezorgd door Sandra's Bloemenboetiek op het Sluisplein. Bekijk op onderstaande foto maar eens wat 64 vrijwilligers voor Sandra betekenen qua werk.

bloemetjes

Bekijk al onze sponsoren eens op deze pagina. Ze verdienen uw klandizie en bovendien ondersteunt u daarmee ook onze organisatie!

De firma Baas, vader zwakke blaas, (klein)kinderen een zwak voor snoep en Bastillekoek, had het zo naar de zin dat ze zich al direct wilden inschrijven voor 2019. "Dan kunnen we het niet vergeten". Uw razende columnist vertikt het echter zich als collectieve geheugen te laten gebruiken en heeft dat geweigerd. Ook mijn geheugen gaat immers achteruit, al staan de meeste deelnemers echt wel in mijn geheugen gegrift. Die warmte, gezelligheid en persoonlijke aandacht laat zo'n indruk achter dat ik nu even een weekje moet bijtrekken op het even gezellige Terschelling.

see you

Tot volgend jaar!

dag 3

whatsappWhatsApp zoemde en piepte alsof het een lieve lust was. Vrijwilligers en schoolcoördinatoren vroegen zich af of de wandeltocht weer afgelast zou worden. Er was immers weer onweer voorspeld en ook de App van Buienalarm liet verontrustende voorspellingen los over de route van de (onweers)buien.

Gelukkig weet uw organisatie alles van routes, weer of geen weer en besloot gewoon te starten. Natuurlijk werd ondertussen de weersituatie nauwlettend in de gaten gehouden, net zoals wij met routes doen voordat we u 'afschieten'.

pleisterOme Theo, u weet wel: van de EHBO, vertelde dat hij maar liefst vier schaafwonden heeft behandeld. En ik maar denken dat wandelen hooguit een blaartje kan opleveren. Eén slachtoffertje heeft hij zelfs met de e-bike van een controlepostbemanningslid (galgje!) naar huis laten begeleiden.

ambulancefietsHij denkt nu wellicht aan een verdere professionaliseringslag bij de EHBO door volgend jaar zelf met zo'n kekke ambulancefiets rond te fietsen.

Tot morgen!

 

dag 2

zonnebrandHeeft u ook zo genoten van die mooie dag? Zit ik om 16.00 uur in de tuin van het zonnetje te genieten om de batterij voor vanavond op te laden, gelasten ze zomaar de avondvierdaagse af wegens slecht weer! En dat terwijl ik net de zonnebrand wilde pakken...

 

 

dag 1

30gradenVoor een delicaat wasje is het niets, maar voor ons stervelingen vormt zo'n temperatuur toch best wel een haast onneembare barrière. Natuurlijk niet voor alle stervelingen, want die inboorlingen uit Ouderkerk laten zich zomaar uit het veld slaan! Met een schier onmenselijke inspanning behaalden alle deelnemers de finish. Natuurlijk werd soms een beroep gedaan op EHBO-er Theo, maar ook die raakt niet in de war van een schaafwondje, splinter of allergische reacties. Ook een flauwte werd met een flesje water soepeltjes opgelost. Theo bedankt!

enormeknuffelDe vaste wandelaars kennen Jamilla inmiddels al jaren. Al vanaf haar prille jeugd wandelt zij mee als individuele wandelaar. Ik heb jullie in één van de vorige impressieverhaaltjes al eens via foto's haar groei naar volwassenheid getoond. Niet alleen Jamilla groeit tegen de klippen op, ook de knuffels die haar elk jaar begeleiden op de wandelingen nemen onrustbarend in omvang toe. Nog even en mama Lia moet met de bezemwagen meerijden.

Vriend Bas, altijd gezellig aanwezig, gaat liever voor kwantiteit. Hij verbergt hele stapels knuffels in z'n rugzak!

Tot morgen! 

Impressies editie 2017

dag 4

Corry, 83 jaar, 10 km (eigenlijk medaille 12, maar omdat haar zoon een slippertje maakte bij de inschrijving via de website medaile 10) kwam deze slotdag als eerste het startlokaal ingewandeld. Zij was namelijk bang om als telaatkomer te boek te staan, ze vertelde zij. Joke had namelijk al eerder commentaar geleverd op één á twee minuten vertraging.

Bas was vandaag duidelijk voorbereid op een barre tocht. Hij liet zich door een Harley met chauffeur bij het startlokaal afzetten. Wel vreemd dat de bestuurder uitgerust was met een Triumph jacket. Maar ook dat is overigens een mooi traditioneel motormerk.

De familie Koenders kwam om tien over zeven op hun gemak de finishlocatie binnenwandelen om de medailles op te halen. Van harte gefeliciteerd natuurlijk. Ze wilden daarna snel naar oma, om vandaar de feestelijke intocht te volgen.

De organisatie vraagt bewoners met een flyer om langs de route van de intocht tussen 19.00 en 20.30 uur hun vlaggen uit te steken. Gelukkig voldoen velen aan ons verzoek. Dat maakt het - naast de meeslepende klanken van Jammin Brass - extra feestelijk voor de deelnemers. Vanaf deze plaats: hulde voor de spontane medewerking.

IMG 1524Ik sprak al eerder over sponsor Sandra's Bloemenboetiek Sluisplein. Kijk toch eens waar zij onze vrijwilligers op tracteert. Je zou haast elk jaar je kostbare vrije tijd spenderen aan het mooiste meerdaagse wandelevenement van de regio.
U helpt toch ook mee, volgend jaar? Meld je gerust aan.

IMG 1525

Er zijn een aantal voorwerpen gevonden, waaronder een fietssleutel. Herkent u één van de voorwerpen? Neem dan contact op met de Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

tot-volgend-jaar

dag 3

EMC2Bas had het er vandaag maar moeilijk mee. De warmte was om te snijden en hij had alleen melk mee. Niet echt dorstlessend, zo'n glazen fles uit een warme rugtas en de onderweg opgepikte dahliaknollen (ik verzin het echt niet) hebben daar ook niks aan. Jamilla had overigens een slimme oplossing voor het gisteren aangekaarte probleem van de afwijkende medailles: "Mam, 10 + 9. Dat is toch 19? Dat maakt toch niet uit?" Soms is het zo simpel!

Anke, dit jaar voor het eerst als individuele wandelaar op pad, wilde wel eens weten hoe zo'n organisatie nou in elkaar zat. Hoe gaat dat met die knipjes in de controlekaarten? Had ze geen controlepost onderweg gemist? Krijg ik morgen de medaille? Waarom hebben we nu andere medailles? Geduldig hebben we getracht haar alles uit te leggen, maar hebben het maar niet gehad over fusies van sportbonden, efficiencyslagen, kostendrukkende maatregelen en wat dies meer zij. Pientere tante, die Anke, dat wel.

De EHBO was met dit warme extra druk met het behandelen van blaren. EHBO Theo had er al veel 'en route' behandeld en ook na terugkomst in het start- en finishlokaal zaten twee meisjes op hem te wachten. Theo legt uit hoe die blaren meestal ontstaan: "Gewoon geen of te lage sokken in sportschoenen aantrekken. Succes gegarandeerd."
Alweer zo'n handige tip van Theo.

Ik wil nog even terugkomen op dag 1. Het ging toen onder andere over het mooie land Suriname en de boot die in de Suriname-rivier tot zinken was gebracht, de Goslar. Dat schip is genoemd naar de stad Goslar, misschien wel de bijzonderste stad van de Harz. De naam van de stad Goslar is verbonden met het begin van het eerste Duitse keizerrijk in de tiende eeuw. Tot het midden van de dertiende eeuw was Goslar een palts, een van de belangrijkste verblijfplaatsen van de Duitse keizers. Vandaag werd ik door compaan Remco verrast met een hele ordner vol informatie en foto's van zijn meerdaagse wandeltochten door dat mooie gebied én de stad Goslar. We hebben tussen vertrek en terugkomst van de wandelaars daar heerlijk doorheen gebladerd. Kennisvergaring is heerlijk, nietwaar? Bedankt Remco!

Morgen alweer de slotavond. Time flies...

dag 2

raboLampjeBijgekomen van de dreun van het klappen van de kabinetsformatie? Vrees niet, regering of niet, de Avondvierdaagse gaat gewoon door.
Gisteren deelde onze sponsor Rabobank knipperlichten uit langs het parcours. Anders dan de naam doet vermoeden knipperen ze niet maar knipper je ze aan, da's helder toch? Wel zo handig als je - ondanks de met zorg samengestelde routebeschrijving - onderweg verdwaalt en na het invallen van de duisternis onderweg toch de rode of gele routepijlen wilt spotten.

Vandaag kwam het ijsje bij snackbar Veronica zeer van pas. Wat was het warm onderweg. Zelfs de overtocht met het pontje bracht weinig verkoeling. Hebben jullie de Stichting vrienden van het pontje bedankt voor hun inzet of, beter nog, een kleine donatie gedaan? Wist u dat u voor een zeer klein bedrag het gehele seizoen gratis mag overvaren, zelfs vice versa heen en weer? Kijk op hun website voor meer informatie!

Vanuit de EHBO bereikte ons het bericht dat één meisje bijna door de hongerklop was geveld. Gelukkig had onze kranige EHBO-er Theo de door Super PLUS uitgedeelde bananen niet verorberd, zodat de flauwte met twee banaantjes kon worden opgeheven en de barre wandeltocht kon worden hervat. Voldoende eten vóór je op pad gaat had zo'n hongerklop natuurlijk kunnen voorkomen. Een goede tip, wat mij betreft.

drop grootJamilla en Bas hebben elkaar ook dit jaar weer gevonden in het gezelligste wandelfestijn in de regio. Jamilla is daar zo van slag van dat ze haar portemonnee onder tafel liet vallen. Bas heeft moeite met het feit dat Jamilla de Avondvierdaagse voor de 10e keer loopt en hij pas voor de 9e keer. Hij probeerde die strenge meneren in het startlokaal zelfs met dropjes om te kopen om dit jaar bij hen een medaille 9 én medaille 10 te kunnen scoren. Ik weet niet of die heren echt integer zijn óf dat zijn bod te laag was, maar ik zal het scherp voor u in de gaten houden. Misschien krijgt de Avondvierdaagse zelfs haar eigen affaire Keizer (=integer voorzitter VVD tot het tegendeel bewezen is).

Morgen treffen de deelnemers sponsor Jumbo langs de route. Wist u overigens dat Sandra's Bloemenboetiek van het Sluisplein onze vrijwilligers sponsort met een vrolijk (en welverdiend) gekleurd boeketje? Het bloemetje dat u voor uw meelopende (klein)kind of partner wilt kopen op de slotavond koopt u dan ook het best bij haar.

Tot morgen!

dag 1

Wat is het toch een leuk evenement, zo'n avondvierdaagse. Vrolijke gezichten alom, bekend en soms nog niet bekend. Wandelaars van het eerste uur worden gaandeweg vervangen door nieuwe wandelaars. Schoolkinderen komen en gaan. En zo hoort het ook, het is onderdeel van de circle of life. Wat blijft is de leuke ontspannen sfeer en de prachtige omgeving waar wij jullie graag deelgenoot van maken. Krijg je met de benenwagen toch een ander beeld van dan vanuit andere voertuigen, nietwaar?

hortensiaweek 2016Bas Hoogervorst loopt voor de tweede keer mee, maar blijft ons verrassen met sluikreclame voor het bedrijf van zijn vader. De tuinhortensia’s van Hovoplant staan namelijk bekend om de prachtige grote bloem en de stevige steel, zo vertelde hij ons. Vorig jaar hing hij een poster achter onze inschrijftafel op met reclame voor de hortensiaweek 2016. Dit jaar loopt hij in bedrijfskleding rond. Als het Commissariaat voor de Media daar maar geen al te groot probleem van maakt...

Eén van de nieuwe deelnemers komt oorspronkelijk uit Suriname maar woont nu, na wat omzwervingen in Nederland, al weer zeven jaar in ons mooie dorp. Omdat Remco in de jaren '50 (jawel, kijkbuiskinderen, dat is inderdaad de vorige eeuw) enige tijd in Paramaribo heeft verbleven ontspon zich een geanimeerd gesprek over bekende plekken in die stad uit die tijd. Wist u bijvoorbeeld dat er langs de oever van de Suriname-rivier in Paramaribo een markt is? En wat te denken van het Duitse schip Goslar, dat in de bocht van de rivier in 1940 tot zinken was gebracht? Dat in 1929 gebouwde 6000 ton zware turbine-stoomschip ligt er nog steeds!

Wellicht later meer info over het prachtige land Suriname. Welterusten.

 

 

 

Sensation White. Het is een overwegend witte slotdag geweest. Nauwelijks in het startlokaal aangekomen moest uw verslaggever namelijk de koffie al laten staan om achter een deelnemertje aan te rennen die haar witte telefoon op een tafeltje had laten liggen.

U bevindt zich hier: Start Wandelen Impressies